К основному контенту

 22.03.2022 р.   Група № 18 Технологія лицювальних і плиткових робіт  

Урок № 11

Тема програми: Основні відомості про частини й конструкції будівель

Тема уроку: Будівельний процес

 


Технологія будівельного виробництва — це прикладна наукова дисципліна, яка розглядає сукупність знань у галузі техніки, організації та економіки ви­робничих процесів на будівельному майданчику. Ці процеси безперервно змінюються відповідно до прогресу в галузі науки і техніки. Підвищується ступінь індустріалізації будівництва, збільшується заводська готовність будівельних конструкцій, та комплектуючих деталей, з'явля­ються нові матеріали та технологічні рішення, зростає рівень механізації будівельних робіт.

Під будівництвом будемо розуміти єдність складних, простих, комп­лексних та інших процесів, що направлені на побудову (створення, зведення, спорудження й інші аналогічні терміни) нових споруд та будин­ків, їх розширення, реконструкцію, переозброєння (переоснащення), ремонт, а також розбирання, переміщення або насування.

До нового відноситься будівництво будинків й споруд, яке здійснюється на нових майданчиках по затвердженому в установленому порядку проекту.

Під розширенням розуміють розвиток діючих цехів основного і допоміжного призначення, а також обслуговування виробництв, господарств і комунікацій на території діючого підприємства.


Реконструкція діючого підприємства — це повне, або часткове його переобладнання і переустрій без будівництва нових і розширення діючих цехів основного виробничого призначення, але із зведенням, при необхід­ності, нових і розширення діючих об’єктів допоміжного призначення.


ДЗ: прочитати конспект, виписати основи будівельного процесу


Урок № 12

Тема програми: Основні відомості про частини й конструкції будівель

Тема уроку: Операція

Переглянути презентацію за посиланням:

http://www.myshared.ru/slide/1033641/


ДЗ: виписати поняття операції в будіництві

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

  11 .11.2022 р.    Група № 18 Матеріалознавство Урок № 28-29 Тема програми:  Матеріали для опоряджувальних робіт Тема уроку:  Приготуванні розчинових сумішей за заданим складом Розчинні суміші   готують, як правило, на централізованих розчинних заводах (вузлах). Технологічний процес приготування включає підготовку заповнювачів (видалення включень крупніше 5 мм, фракціонування, видалення пилоподібних і глинистих домішок промиванням, сушку, підігрів), дозування заповнювача, в'яжучих, води і добавок, ретельне їх перемішування до отримання однорідної суміші. У кожному конкретному випадку визначається такий набір операцій, який забезпечує одержання сумішей з необхідними технологічними характеристиками. Так, якщо використовується пісок, що відповідає вимогам щодо гранулометричним складом і крупності зерен, операції по його фракціонування можуть бути виключені; при приготуванні літніх сумішей немає необхідності підігрівати заповнювачі і т.д.   Пере...
 30 .03.2022 р.    Група № 18 Виробниче навчання  Тема програми:   Збирання та відливання плит блоків вентиляційних коробів Тема уроку:   Кріплення вентиляційних коробів. Інструктаж з охорони праці. Організація робочого місця. Види вентиляційних коробів на розчині та саморізами. Переглянути матеріал за посиланням: https://trivita.ua/ua/blog/ventylyatsiyni-bloky-osoblyvosti-kharakterystyky-zastosuvannya https://www.google.ru/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=15&ved=2ahUKEwi9qqqXn9noAhVDhqQKHe-NApkQFjAOegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fstudfile.net%2Fpreview%2F5025396%2Fpage%3A8%2F&usg=AOvVaw3WNlq2GRpBr5ltlSaUq2HM ДЗ: виписати основні способи кріплення вентиляційних коробів
  20 .11 .2024р. група № 19 Охорона праці  Урок № 24 Тема програми:  Основи гігієни праці та виробничої санітарії. Медичні огляди Тема уроку:  Лікувально-профілактичне харчування. Фізіологія праці. 1. Лікувально-профілактичне харчування Працівники, які зайняті на роботах з тяжкими та шкідливими умовами праці, безкоштовно забезпечуються лікуваль-1 но-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами відповідно до статті 9 Закону України «Про охорону праці». Підприємства самостійно вирішують усі питання, пов'язані з безкоштовною видачею робочим та службовцям лікувально-профілактичного харчування, молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Молоко видається по 0,5 л за зміну незалежно від її тривалості у дні фактичної зайнятості працівника. Не дозволяється сплата молока грошима, заміна його іншими товарами або продуктами. Працівникам, які одержують безкоштовно лікувально-профілактичне харчування у зв'язку з особливо шкідливими умовами праці,...