К основному контенту

 14.03.2022 р.   Група № 18 Технологія лицювальних і плиткових робіт  Урок № 1

Тема програми: Основні відомості про частини й конструкції будівель

Тема уроку: Загальні відомості про будівлі і споруди



Будівлі — це наземні споруди, що мають приміщення для роботи, відпочинку, складування товарів тощо, тобто приміщення, що задовольняють матеріальні і духовні потреби суспільства. Будинки характеризуються наявністю помешкань, необхідних для діяльності людини.
Споруди — це наземні споруди і приміщення. Вони призначені не для побутової діяльності людини. Прикладами споруд є мости, тоннелі й ін.
Інженерними спорудами називаються спорудження, у яких немає помешкань для життєдіяльності людини.
Цивільні будинки діляться на:

а) житлові будинки;

б) громадські будинки:

— адміністративні будинки;

— навчальні заклади;

— дитячі заснування;

— культурно просвітні;

— комунальні й ін. будинки.
Унікальні будинки — громадські будинки державного або культурного значення, що будують у великих пунктах. Прикладами унікальних будинків можуть бути музеї, театри, будинки культури й ін.
Існують:
— малоповерхові будинки (до 3 поверхів);
— багатоповерхові будинки (від 4 до 8 поверхів);
— будинки підвищеної поверховості (від 9 до 25 поверхів);
— висотні будинки (більше 25 поверхів).

Промислові будинки — будинки, що споруджені для розміщення знарядь виробництва і виконання трудових процесів, у результаті яких утворюється промислова продукція. Прикладами промислових будинків є заводи, фабрики, електростанції й ін.
Сільськогосподарські будинки — будинки, що призначені для потреб сільського господарства. Прикладами є будинки для утримання худоби і птиці, будинки для збереження і ремонту машин, теплиці й ін.

ДЗ: прочитати конспект, виписати види будівель і споруд

Урок № 2

Тема програми: Основні відомості про частини й конструкції будівель

Тема уроку: Класифікація будівель і споруд

Переглянути матеріал за посиланням:

https://vseosvita.ua/library/klasifikacia-budivel-60783.html

ДЗ: виписати класифікацію будівель і споруд




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

  11 .11.2022 р.    Група № 18 Матеріалознавство Урок № 28-29 Тема програми:  Матеріали для опоряджувальних робіт Тема уроку:  Приготуванні розчинових сумішей за заданим складом Розчинні суміші   готують, як правило, на централізованих розчинних заводах (вузлах). Технологічний процес приготування включає підготовку заповнювачів (видалення включень крупніше 5 мм, фракціонування, видалення пилоподібних і глинистих домішок промиванням, сушку, підігрів), дозування заповнювача, в'яжучих, води і добавок, ретельне їх перемішування до отримання однорідної суміші. У кожному конкретному випадку визначається такий набір операцій, який забезпечує одержання сумішей з необхідними технологічними характеристиками. Так, якщо використовується пісок, що відповідає вимогам щодо гранулометричним складом і крупності зерен, операції по його фракціонування можуть бути виключені; при приготуванні літніх сумішей немає необхідності підігрівати заповнювачі і т.д.   Пере...
 30 .03.2022 р.    Група № 18 Виробниче навчання  Тема програми:   Збирання та відливання плит блоків вентиляційних коробів Тема уроку:   Кріплення вентиляційних коробів. Інструктаж з охорони праці. Організація робочого місця. Види вентиляційних коробів на розчині та саморізами. Переглянути матеріал за посиланням: https://trivita.ua/ua/blog/ventylyatsiyni-bloky-osoblyvosti-kharakterystyky-zastosuvannya https://www.google.ru/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=15&ved=2ahUKEwi9qqqXn9noAhVDhqQKHe-NApkQFjAOegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fstudfile.net%2Fpreview%2F5025396%2Fpage%3A8%2F&usg=AOvVaw3WNlq2GRpBr5ltlSaUq2HM ДЗ: виписати основні способи кріплення вентиляційних коробів
  20 .11 .2024р. група № 19 Охорона праці  Урок № 24 Тема програми:  Основи гігієни праці та виробничої санітарії. Медичні огляди Тема уроку:  Лікувально-профілактичне харчування. Фізіологія праці. 1. Лікувально-профілактичне харчування Працівники, які зайняті на роботах з тяжкими та шкідливими умовами праці, безкоштовно забезпечуються лікуваль-1 но-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами відповідно до статті 9 Закону України «Про охорону праці». Підприємства самостійно вирішують усі питання, пов'язані з безкоштовною видачею робочим та службовцям лікувально-профілактичного харчування, молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Молоко видається по 0,5 л за зміну незалежно від її тривалості у дні фактичної зайнятості працівника. Не дозволяється сплата молока грошима, заміна його іншими товарами або продуктами. Працівникам, які одержують безкоштовно лікувально-профілактичне харчування у зв'язку з особливо шкідливими умовами праці,...