К основному контенту

 17.03.2022 р.   Група № 18 Технологія лицювальних і плиткових робіт  Урок № 7

Тема програми: Основні відомості про частини й конструкції будівель

Тема уроку: Конструкції спеціального призначення



Несуча конструкція, яка виготовляється з металу, називається металоконструкцією. Основним їх місцем застосування є каркаси для швидкомонтованих будівель, але також часто при їх допомоги проводять обшивку стін і деякі частини покрівлі. Ще два століття тому вони стали активно використовуватися при будівництві і користуються великим попитом досі.

В залежності від параметра конструкції можна виділити їх основні види по:

  • методу виробництва;
  • характеру застосування;
  • конфігурацій;
  • розмірами.

Якщо порівнювати за способом виготовлення, то можна виділити наступні категорії:

  • комбіновану металоконструкцію;
  • Зварену;
  • Штамповану;
  • Литу;
  • клепати.

Як і будь-якого виробу, металоконструкції притаманні певні переваги і недоліки. Основними її перевагами прийнято вважати:

  • Простоту і серійність виробництва;
  • При проведенні монтажних робіт є можливість застосовувати великі блоки;
  • Маленький вага;
  • З його допомогою легко проводити як монтажні роботи, так і демонтажні;
  • Зручно при транспортуванні;
  • Швидке зведення об’єктів, де застосовуються дані конструкції;
  • Вони надійні і мають великий термін експлуатації.
ДЗ: прочитати конспект, виписати основні переваги металоконструкцій

Урок № 8


Тема уроку: Основні групи елементів будівлі

Переглянути матеріал за посиланням:

https://vseosvita.ua/library/budivli-ta-ih-elementi-osnovni-ponatta-i-viznacenna-60784.html

ДЗ: виписати основні групи елементів будівлі

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

  20 .11 .2024р. група № 19 Охорона праці  Урок № 24 Тема програми:  Основи гігієни праці та виробничої санітарії. Медичні огляди Тема уроку:  Лікувально-профілактичне харчування. Фізіологія праці. 1. Лікувально-профілактичне харчування Працівники, які зайняті на роботах з тяжкими та шкідливими умовами праці, безкоштовно забезпечуються лікуваль-1 но-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами відповідно до статті 9 Закону України «Про охорону праці». Підприємства самостійно вирішують усі питання, пов'язані з безкоштовною видачею робочим та службовцям лікувально-профілактичного харчування, молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Молоко видається по 0,5 л за зміну незалежно від її тривалості у дні фактичної зайнятості працівника. Не дозволяється сплата молока грошима, заміна його іншими товарами або продуктами. Працівникам, які одержують безкоштовно лікувально-профілактичне харчування у зв'язку з особливо шкідливими умовами праці,...
  11 .11.2022 р.    Група № 18 Матеріалознавство Урок № 28-29 Тема програми:  Матеріали для опоряджувальних робіт Тема уроку:  Приготуванні розчинових сумішей за заданим складом Розчинні суміші   готують, як правило, на централізованих розчинних заводах (вузлах). Технологічний процес приготування включає підготовку заповнювачів (видалення включень крупніше 5 мм, фракціонування, видалення пилоподібних і глинистих домішок промиванням, сушку, підігрів), дозування заповнювача, в'яжучих, води і добавок, ретельне їх перемішування до отримання однорідної суміші. У кожному конкретному випадку визначається такий набір операцій, який забезпечує одержання сумішей з необхідними технологічними характеристиками. Так, якщо використовується пісок, що відповідає вимогам щодо гранулометричним складом і крупності зерен, операції по його фракціонування можуть бути виключені; при приготуванні літніх сумішей немає необхідності підігрівати заповнювачі і т.д.   Пере...
  11 . 02.2025 р.    Група № 18 Технологія штукатурних робіт Урок № 164 Тема програми:   Встановлення та ремонт  плит блоків вентиляційних коробів Тема уроку:  Призначення та види підйомно-транспортних механізмів, що використовуються Прочитати конспект Підйомно-транспортне обладнання  призначається для: - механізації праці при виконанні таких операцій: розвантаження і навантаження транспортних засобів; - переміщення і підйом вантажів на різні рівні будівлі;  - укладання їх штабелями, на стелажі і в підсобні приміщення;  - внутрішньо-складське і внутрішньо-магазинне переміщення вантажів до місця їх дальшої обробки. Підйомно-транспортне обладнання поділяють за такими основними ознаками:  функціональним призначенням;  ступенем механізації праці; періодичністю дії;  родом перероблюваного вантажу;  типом приводу. За функціональним призначенням обладнання поділяють на три групи:  вантажопідйомні машини (електричні талі, ван...