К основному контенту

 02.11.2021 р. Група № 14 Охорона праці

Урок № 11

Тема програми: Правила охорони праці в галузі сільського господарства. Загальні відомості про потенціал небезпек. Психологія безпеки праці. Організація роботи з охорони праці

Тема уроку: Правила та заходи щодо попередження нещасних випадків та аварій



  З метою попередження нещасних випадків на виробництві необхідно здійснювати дієві заходи по забезпеченню дотримання вимог безпеки на робочих місцях, постійного та належного контролю за дотриманням працівниками вимог нормативно - правових актів з охорони праці, промислової безпеки та пожежної безпеки.

Управління Держпраці  рекомендує суб’єктам господарювання усіх форм власності задля попередження виникнення нещасних випадків на виробництві:

  • забезпечити здійснення постійного контролю за дотриманням працівниками вимог охорони праці, трудової та виробничої дисципліни;
  • не допускати до виконання робіт працівників, які не пройшли в установленому порядку медичних оглядів, навчання, інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці;
  • забезпечити всіх працівників спецодягом, а тих, які виконують роботу по охороні об’єктів справним телефонним або іншим зв’язком ;
  • проводити перевірки всіх електро- та газа-приладів, у разі не відповідності їх вимогам безпеки вилучити їх з експлуатації;
  • заборонити куріння , а також використання відкритого вогню в виробничих приміщеннях;
  • не допускати на лінію транспортних засобів , які знаходяться в технічно несправному стані, а також водії яких не пройшли в установленому порядку передвиїздних медичних оглядів тощо;
  • заборонити перебування на робочих місцях, у тому числі  на об’єктах охорони, в нічний час, сторонніх осіб.
ДЗ: прочитати конспект, виписати основні правила та заходи щодо попередження нещасних випадків

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

  20 .11 .2024р. група № 19 Охорона праці  Урок № 24 Тема програми:  Основи гігієни праці та виробничої санітарії. Медичні огляди Тема уроку:  Лікувально-профілактичне харчування. Фізіологія праці. 1. Лікувально-профілактичне харчування Працівники, які зайняті на роботах з тяжкими та шкідливими умовами праці, безкоштовно забезпечуються лікуваль-1 но-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами відповідно до статті 9 Закону України «Про охорону праці». Підприємства самостійно вирішують усі питання, пов'язані з безкоштовною видачею робочим та службовцям лікувально-профілактичного харчування, молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Молоко видається по 0,5 л за зміну незалежно від її тривалості у дні фактичної зайнятості працівника. Не дозволяється сплата молока грошима, заміна його іншими товарами або продуктами. Працівникам, які одержують безкоштовно лікувально-профілактичне харчування у зв'язку з особливо шкідливими умовами праці,...
  11 .11.2022 р.    Група № 18 Матеріалознавство Урок № 28-29 Тема програми:  Матеріали для опоряджувальних робіт Тема уроку:  Приготуванні розчинових сумішей за заданим складом Розчинні суміші   готують, як правило, на централізованих розчинних заводах (вузлах). Технологічний процес приготування включає підготовку заповнювачів (видалення включень крупніше 5 мм, фракціонування, видалення пилоподібних і глинистих домішок промиванням, сушку, підігрів), дозування заповнювача, в'яжучих, води і добавок, ретельне їх перемішування до отримання однорідної суміші. У кожному конкретному випадку визначається такий набір операцій, який забезпечує одержання сумішей з необхідними технологічними характеристиками. Так, якщо використовується пісок, що відповідає вимогам щодо гранулометричним складом і крупності зерен, операції по його фракціонування можуть бути виключені; при приготуванні літніх сумішей немає необхідності підігрівати заповнювачі і т.д.   Пере...
  11 . 02.2025 р.    Група № 18 Технологія штукатурних робіт Урок № 164 Тема програми:   Встановлення та ремонт  плит блоків вентиляційних коробів Тема уроку:  Призначення та види підйомно-транспортних механізмів, що використовуються Прочитати конспект Підйомно-транспортне обладнання  призначається для: - механізації праці при виконанні таких операцій: розвантаження і навантаження транспортних засобів; - переміщення і підйом вантажів на різні рівні будівлі;  - укладання їх штабелями, на стелажі і в підсобні приміщення;  - внутрішньо-складське і внутрішньо-магазинне переміщення вантажів до місця їх дальшої обробки. Підйомно-транспортне обладнання поділяють за такими основними ознаками:  функціональним призначенням;  ступенем механізації праці; періодичністю дії;  родом перероблюваного вантажу;  типом приводу. За функціональним призначенням обладнання поділяють на три групи:  вантажопідйомні машини (електричні талі, ван...